Koranen 9:97-98 och den legendariska smaragdplattan


Har du liksom jag en längtan efter mer än islam? Islam är djupdykande och det värderar jag högt, men finns det sådant som inte finns i Koranen som folk håller tyst om?
Nu är det dags. Jag har satt ihop information som passar dig som vill veta mer än det som står i Koranen.

Ha en skön fortsättning

Ma'asalama
Esma

Koranens budskap 9:97-98

97 Ökenaraber går längre i förnekandet av sanningen och i hyckleriet; 
det är förklarligt att det inte så noga känner till de gränser som Gud har uppenbarat för sitt sändebud.
Gud är Alim och Hakim (allvetande och vis)

98 Och det finns de bland ökenaraberna som ser allt vad de ger ut som ett bötesstraff,
och som väntar och hoppas att ett olycksöde ska drabba er.
Med det är över dem som olycksmolnen är:
Gud hör allt, ser allt. 

[9:97]  الأَعْرَابُ أَشَدُّ كُفْرًا وَنِفَاقًا وَأَجْدَرُ أَلاَّ يَعْلَمُواْ حُدُودَ مَا أَنزَلَ اللّهُ عَلَى رَسُولِهِ وَاللّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ
[9:98]  وَمِنَ الأَعْرَابِ مَن يَتَّخِذُ مَا يُنفِقُ مَغْرَمًا وَيَتَرَبَّصُ بِكُمُ الدَّوَائِرَ عَلَيْهِمْ دَآئِرَةُ السَّوْءِ وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

DEN LEGENDARISKA SMARAGDPLATTAN
  1. Den legendariska smaragdplattan
  2. Upptäckten av den legendariska smaragdplattan
  3. Thoths legendariska smaragdplattan; Atlantis hemligheter uppenbarade
  4. Vad är den legendariska smaragdplattan?
  5. The Avatars och Thoths legendariska smaragdplatta
  6. Hermes hemlighet: Den legendariska smaragdplattan
  7. Hemligheternas hemlighet
  8. Högt ljud i örat: Decoded i den legendariska smaragdplattan
  9. Berättelsen bakom Thoths legendariska smaragdplatta
  10. Berättelsen

Raw food

Grönkål är en grönsak att frossa i. Den är rik på fibrer och fylld med näringsämnen, vitaminer, folat, magnesium, kalcium och järn. Den är en del av en diet som kallas för Raw food. Varför talar jag om grönkål på den här sidan? Jo, den har ett samband med den legendariska smaragdplattan. 

Alkemi, Thoth, hur man behåller sin hälsa är sådant jag kommer att berätta om i den här artikeln. 
Hur  kommer det sig att vi inte får reda på detta genom vår skolutbildning eller genom våra föräldrar? 

Mentalism

Den legendariska smaragdplattan talar om mentalism, hur viktigt det är att visualisera för att materialisera. 

Omgivningen spelar oerhört stor roll för den kunskap vi har inom oss. Omgivningen distraherar oss från kunskap. I islam talar vi ofta om att de vi umgås med påverkar oss, därför är det viktigt att vi väljer rätt umgänge. 

DNA

Precis som internet är fullt av bra hemsidor har den också oönskade variabler, som t ex virus och trojaner. Ditt biologiska internet är ditt DNA. Om du lyssnar på musik som använder ord och meningar som påverkar dig negativt kommer du att påverkas negativt känslomässigt och fysiskt. 

Om du förstår att allt är mentalt, förstår du att du lever i den värld du tänker på. 

Spegelbilden

Sanningen är subjektiv till vad du erfar. 

Om du till exempel går vilse i skogen kommer du att hitta dig själv eftersom du inte har något val än att lyssna på ditt hjärta. 

Om du tittar upp och börjar observera din omgivning ser du att där finns stjärnor. De är också viktiga. Det finns ett uttryck: So above - so below. So within - so without. På svenska betyder det att det vi ser ovanför oss, finns nedanför oss och det vi har inom oss, finns även utom oss. 

Pyramiderna är ett teknologiskt mysterium - och är i linje med Orions bälte. 

Den legendariska smaragdplattan visar att det som är där uppe även finns där nere. De är varandras spegelbilder. 

FRED i omgivningen sker när du känner fred inuti dig. DET är vägen till upphöjning. 

Reningen/fasta

När din kropp avgiftas och renas, t ex genom fasta under Ramadan, och när man går över till helt växtbaserad Raw food kommer du att se resultat snabbt och tydligt. Du kommer att förstå att dina tankar påverkar dina resultat. 

Orsak och effekt

Orsak och effekt är sant. Detta nämns mycket i den legendariska smaragdplattan. 

När du frågar dig varför du inte har det du önskar är svaret "Du sådde inga frön". 

Det du säger påverkar, det du gör påverkar. Kraften bakom varje ord och handling är enormt och påverkar omgivningen kraftfullt. Om du inte planterar får du inget tillbaka. 

Polaritet

Polaritet är en stor princip i den legendariska smaragdplattan men nämns även i Koranen. 

I världen, på den här planeten, finns det de som väcker folk, men också de som får folk att somna. Det finns människor i din omgivning som säger saker för att få dig att glömma, men det finns de som vill få dig att förstå. 

Vi lever i en verklig Star Wars. Verkligheten är så mycket mera vänlig och häftigare än någon saga eller berättelse vi läst. Star Wars är en gammal pjäs som spelas upp om och om igen, med eller utan din vetskap.

Motsatser

Utan kyla uppskattar du inte värme. Mörker och ljus är motpoler. Godhet och ondska är tjänare till Allah. Allah är det alla känner - en enhet som är större än oss. Godhet och ondska är komplementära perspektiv. Himlen kan vara någons helvetet och Helvetet kan vara någons himmel. Det beror på vem som upplever det. Alla gillar inte naturen och alla gillar inte kontorsjobb, men det finns de som älskar naturen och de som älskar kontorsjobb. 

Elakhet kan bara förstås om vi upplever godhet och godhet kan bara förstås om vi upplever elakhet. 

Vi måste förstå hur det fungerar. 

Maskulin och feminin är två andra motpoler. Detta talar den legendariska smaragdplattan om. Vi har både maskulina och feminina kvaliteter inom oss. När vi förstår att vi är båda, i en fusion väcks något inom dig - kunskap. 

Nicolas Tesla talade om universums hemlighet och hur man kommer närmare den. Vi kommer närmare universums och vår egen hemlighet först när vi förstår mer om energi, vibrationer och frekvenser. 

Grönkål har hög vibration. Det är levande. När du förstår att allt är vibrationer kommer du snart fråga dig vilken vibration du själv sänder ut. Vissa kan se detta. 

Meditera över det. Var fokuserad och närvarande i nuet. Observera din omgivning, personer, material, dina tankar. Observera både inre och yttre aspekter. 

Många dyker djupt ner in i dessa hemligheter och vill lära sig mer. Du är en av dem. 

Vi har både maskulina och feminina kvaliteter inom oss och det är viktigt att balansera dessa och sedan se vad som händer. 

Det betyder att vi börjar ifrågasätta vår verklighet och börjar se med nya ögon. Vad är maskulina kläder och vad är feminina kläder? Vad är maskulina jobb och vad är feminina jobb? Vad är maskulina karaktärsdrag och vad är feminina karaktärsdrag? Är det sant att det bara är maskulina eller feminina? 

Se vad som händer med dig när du börjar observera utan att rätta till. 

Rytm - tid - säsong

Den legendariska smaragdplattan talar mycket om rytmen i våra liv. 

Det första du behöver veta är att du är precis där du ska vara. Var tålmodig. Din tid kommer. Du har en viktig roll. Vad är viktigt är subjektivt. Allt vi väljer att göra här på jorden är upp till var och en. Vi får själva välja. Det är Allahs frihet för oss. Men vi ska ha i sinnet att det finns orsak och konsekvens. Sår du ett frö kommer snart någonting att växa. Och om det upplevs som positivt eller negativt beror på individen. 

Vi har rytmen i månens eviga återkommande bana runt jorden. Vi har rytmen i menstruationscykeln som återkommer regelbundet. Vi har rytmen i årstiderna och i equinox. Allt detta har en matematisk design. 

Eftersom det har en matematisk design kan det ske synkroniciteter. Därför finns det ingen slump. Ödet kan vi själva styra över, men vilken väg vi tar och vilka människor vi möter på vägen och vad som händer i vårt liv, oavsett om det är olyckor, sjukdom, rikedom eller möten med olika människor, är ingen slump. 

Det är ingen slump att du är född just nu. 

ANDAS

Du är viktig. Du är på rätt väg. Det finns ingen fel väg. Det finns bara orsak och konsekvens i den matematiska design Allah har skapat som vi kallar för universum. Allt är matematiskt beräknat. 

Detta är början. Vänta så kommer snart fortsättningen. Inchallah. 


Kommentarer

Dessa inlägg har lästs mest